Změny tras a jízdních řádů jablonecké MHD

Jablonec nad Nisou - Kvůli rekonstrukci místní komunikace v úseku Janov n. N., sokolovna – Janov n. N., Semerink, rozcestí bude od pondělí 26. dubna do středy 30. června upravená trasa linky č. 126. 

Z Janova, od samoobsluhy bude linka zajištěna přes zastávky Janov pošta; Janov, hotel Praha; Janov, transformátor do zastávky Janov, Semerink, rozcestí a dále pokračuje po své standardní trase. V opačném směru z Hrabětic do Janova pojede linka ve shodné objízdné trase. Vynechaná je zastávka Janov n. N, sokolovna, zastávka Janov n. N., Semerink, rozcestí je ve směru na Hrabětice umístěná až za křižovatku s místní komunikací. Dopravní omezení se netýká víkendových spojů, který jsou zajištěny přes Bedřichov.

•    Odjezdy z Janova od samoobsluhy: 5:40, 6:40, 13:10, 14:37, 15:10, 16:40, 17:40.
•    Odjezdy z Hrabětic od kapličky: 6:01, 7:01, 13:31, 14:54, 15:31, 17:01, 18:01.  

Tučně vyznačené odjezdy z konečných se liší od standardního jízdního řádu. 

Objízdné trasy linek MHD kvůli stavbě na křižovatce Poštovní x Liberecká a v ulici Generála Mrázka (zrušení zastávky Divadlo)

Linka č. 103 (Paseky – Horní Proseč): ve směru na Horní Proseč jede linka z Kamenné na zastávky Lázně – Budovatelů a dále pokračuje po své standardní trase. Vynechány jsou zastávky Mírové náměstí, Radnice a Divadlo.

V opačném směru ze stanice Nemocniční pokračuje do zastávek Liberecká – Lázně a dále pokračuje po své standardní trase. Vynechána je zastávka Divadlo směr centrum.

Linka č. 112 (Rýnovice – Liberecká – Mšeno – Rýnovice): ze zastávky Jablonex pokračuje na Horní náměstí (zde náhradní zastávka), dále jede ulicí 28. října (zde náhradní zastávka), Rýnovickou ulicí do ulice Liberecké, kde se napojuje na svoji standardní trasu. Vynechány jsou zastávky Obchodní akademie, Mírové náměstí, Radnice a Divadlo.  

Linka č. 115 (Paseky – Rychnov): ze zastávky Jablonex pokračuje na Horní náměstí (zde náhradní zastávka), dále jede ulicí 28. října, Rýnovickou do ulice Liberecké, kde se napojuje na svoji standardní trasu. Vynechány jsou zastávky Obchodní akademie, Mírové náměstí, Radnice. 

Linka č. 116 (Nádraží Jablonecké Paseky – Želivského): ve směru na Želivského jede linka z Kamenné na zastávky Lázně – Budovatelů a dále pokračuje po své standardní trase. Vynechány jsou zastávky Mírové náměstí, Radnice a Divadlo.

Školní linka č. 133 (Horní Proseč – Rýnovice – Mšeno – Žižkův vrch): ze zastávky Jablonex pokračuje na Horní náměstí (zde náhradní zastávka), dále jede ulicí 28. října (zde náhradní zastávka), Rýnovickou ulicí do ulice Liberecké, kde se napojuje na svoji standardní trasu. Vynechány jsou zastávky Obchodní akademie, Mírové náměstí, Radnice a Divadlo. 

Ostatní dopravní opatření platná do 10. června

Linka č. 105 (Kokonín – Horní Proseč): kvůli stavbě na křižovatce Poštovní x Liberecká x Opletalova je dočasně zrušená zastávka Divadlo ve směru na Horní Proseč. Linka jede od Lázní na zastávku Budovatelů a dále pokračuje po své trase Rýnovickou ulicí.